logo incluvisie

Hoe maak je een inclusieve werkplek bespreekbaar?

Ga in gesprek met werkgevers en ervaringsdeskundigen. 

Woensdag 9 oktober 2024, van 10.00 uur tot 11.30 uur, online.

 

groep mensen in gesprek

 

Stichting Incluvisie en de RSI-vereniging organiseren een online gesprek tussen werknemers en werkgevers over hoe je een inclusieve werkplek bespreekbaar maakt. Met een inclusieve werkplek bedoelen we een aangepaste werkplek die jou helpt om je werk te kunnen blijven doen.

 

Zo’n gesprek kaart je niet zo maar aan met je werkgever. Je moet immers aangeven wat de oorzaak is van je klachten en waarom je aanpassingen nodig hebt. Waar heb je last van op je huidige werkplek? Misschien is er meer aan de hand, bijvoorbeeld te hoge werkdruk of teveel taken.

 

Een ongemakkelijk gesprek, met twijfels over wat je wel en niet zegt, vooroordelen over hoe de werkgever zou kunnen reageren. En andersom wil je als werkgever dat je werknemers dit melden. Wat is daarvoor de beste weg, wat wil je weten en wat zijn jouw twijfels, vooroordelen en eventuele aannames rond dit thema?

 

De RSI-vereniging weet dat dit allesbehalve een makkelijk gesprek is. Er bestaan allerlei fabels over wat RSI-klachten zijn, wat mensen wel of niet meer kunnen en over de gevolgen. Toch kunnen werknemers met de juiste maatregelen en een aangepaste werkplek (langer) aan het werk blijven.

 

Stichting Incluvisie heeft ervaring met het organiseren van het Inclusief Gesprek. Samen gaan we de uitdaging aan voor een online bijeenkomst in de Week van de Toegankelijkheid.

 

Dit gesprek staat nadrukkelijk ook open voor mensen die geen RSI-klachten hebben maar een andere aandoening. Het is voor iedereen die zich afvraagt hoe je de behoefte aan een aangepaste werkplek bespreekbaar maakt.

 

Tijdens het online gesprek is alles rond dit thema bespreekbaar. Deelnemers wisselen ervaringen en tips uit onder begeleiding van een ervaren gespreksleider.

 

Voor wie liever anoniem blijft: zet je camera uit en vermeld alleen je voornaam.

 

Aanmelden!

Dat kan via dit formulier   Mocht dat om de een of andere reden niet lukken dan kan het ook via          roos@incluvisie.nl ovv. workshop 9 oktober: Inclusieve werkplek bespreekbaar maken. 

Wij zien er naar uit je te ontmoeten.

 

logo RSI vereniging        logo incluvisie